VINST på Smögen Offshore Race!

2010-07-30

Den 23-24 juli kördes Smögen Offshore Race. Det var 10 olika båtklasser och två Jetskiklasser, Stock och Open. På fredagen sken solen och havet var tufft på en stor del av banan då vi hade vindar upp till 8 m/s. Starten gick två gånger efter varandra med Jetski och de mindre racerbåtarna först och de större racerbåtarna sist.
Vi följde en masterbåt och när den gröna flaggan visades gick starten. Två sekunder senare insåg jag att jag hade tagit starten och drog ifrån.

image

Efter ett varv eller två kom några av de större racerbåtarna från andra starten ikapp och gick förbi mig men alla från min start grupp var bakom mig, jag till och med varvade några av dem. Den totala distansen för fyra varv plus start varvet var 32 Nm eller 60 km. Jag höll ledningen tills det var knappt ett halvt varv kvar när jag blev passerad av en av de andra på Jetski. Jag hann inte passera honom innan mållinjen så jag hamnade på andra plats den första dagen.

image

På lördagen var havet lite lugnare och solen sken fortfarande på oss. Denna dag körde vi samma bana men åt motsatt håll. Precis som dagen innan tog jag starten och drog ifrån ännu mer än på fredagen. Min Yamaha FZR var fruktansvärt snabb runt banan.

image

Denna dag kunde ingen röra mig och jag var först över mållinjen. Med min andra placering från fredagen var jag den totala vinnaren av jetskiklasserna även fast jag kör i den otrimmade Stock klassen. Lördagen den 31 Juli och Söndagen den 1 Augusti kör vi Race i Henån. Håll tummarna och kom gärna och heja på!